CSB Traject; Coaching, Supervisie, Begeleiding

Wonen CSBtraject

Wonen in een eigen huis, kamer of ruimte. Een plek waar jij je prettig voelt. Indien de woonomstandigheden niet optimaal zijn geeft het CSBtraject ‘woonbegeleiding’ als mogelijkheid om de woon-leefsituatie te verbeteren. Door middel van bemiddeling en samenwerking met wooncorporaties wordt een haalbaar traject opgesteld.

hoe kom ik aan een geschikte woonruimte

Door eigen motivatie, diagnose en mogelijke ondersteunende medische verklaring van huisarts of klinische instelling. De begeleiding richt zich op de noodzaak om de wooncorporatie te overtuigen om voor jou een geschikte eigen woonruimte beschikbaar te stellen.

hoe regel ik een geschikte woonruimte

De opbouw van punten via de inschrijving voor Groningen “Woning Net Groningen”,is van groot belang.
Voor de andere provincies zoals Drenthe en Friesland gelden de eigen vaste inschrijfprocedures.
Hoe eerder hoe beter is het uitgangspunt. Met een heldere en duidelijke motivatie voor een eigen woonruimte is er meer kans. Het CSBtraject geeft begeleiding om het geheel voor te bereiden en uit te voeren. Planning en acties worden in het traject wonen besproken en op haalbaarheid besproken.

noodsituaties

De cliënten die plotseling door medisch, psychische problemen in de knel raken kunnen via een aanmelding “Huisvesting Kwetsbare Personen “ in aanmerking komen voor een aangepaste woonsituatie met voorrang. Een Selectie Commissie zal inhoudelijk beslissen over de noodzaak voor versnelde woonhulp.
Het CSBtraject wonen zal bemiddelen en de begeleiding verder uitvoeren.


 

Meer informatie?

CSBtraject maakt graag een vrijblijvende afspraak om de situatie samen te bespreken en te kijken of een begeleiding noodzakelijk is.

Aanvraagformulier